Meny Stäng

Lyckad polerkurs 1 april -19


Lyckad polerkurs 1 april -19

April startade på bästa sätt och vi hoppas att alla deltagarna blev nöjda med dagen.

Vi startade kl 10, och då delades kompendier ut och en kortare genomgång av RUPES som företag från start till idag. Henrik gick också igenom vilka olika typer av polermaskiner RUPES har i sitt sortiment och när man rekommenderar att använda vilken och varför.

Efter teorin var det dags att ta en titt på maskinerna. Alla fick känna på dom, jämföra dom och Henrik berättade om dess alla fördelar. När vi hade lite bättre koll på maskinerna så var det dags att prova dom. Vi började på några gamla Volvo-delar så alla fick chansen att verkligen testa hur dom olika maskinerna beter sig, hur dom olika polermedel och pads gav olika resultat.

Sen var det lunch, välbehövligt och det bjöds givetvis på lunch som det alltid gör på våra kurser. Alla deltagare måste äta ordentligt så man orkar lära sig nya saker.

När alla var mätta var det dags för den riktiga praktiken. Några testade våtslipa, kändes lite läskigt till en början men det syntes att det var roligt också. Igår användes 2000K och 3000K från 3M. Att slipa ner ytan matt för att sedan få den att glänsa igen – KUL. Sen var det dags för husvagnen, vi hade deltagare som polerar mestadels på båtar så då stod en husvagn för test av dom olika applikationerna. Resultaten blev helt klart över förväntan. När alla var varma i kläderna stod det en 2 år gammal svartmetallic Audi S1 och väntade på lite omhändertagande. Alla vågade testa och även här blev resultaten kanonbra. Det användes både större och mindre maskiner. Nano iBrid fick gå med en gul ulltrissa för att får bort lite djupare repor.

Både kursledare och deltagare kom med lite smarta tips och trix under hela dagen så vi tror verkligen att alla fick med sig något nytt hem, om inte annat lite motivation att snygga till bil och båt nu till våren.

Vill du som företag eller ett gäng kompisar boka en 1 dags-kurs går det alldeles utmärkt. Minsta antal är 6 personer. Intresserad? Fyll i formuläret nedan.
(detta är ingen bunden anmälan endast visat intresse)